LGS Çalışma Tekniği Nedir?

İyi bir lise için LGS sınavında gereken puanı almak gerektiğini biliyoruz ancak hedeflediğimiz liseyi kazanmak için düzenli ve verimli bir çalışma yapıyor muyuz? Çoğunun sadece hedef belirlemekle yetindiğini, harekete geçmeye geldiğinde olduğu yerde kaldığını, bu yüzden LGS maratonunda daha en baştan kaybettiğini söyleyebiliriz. İşte, LGS çalışma tekniği:

LGS Çalışma Tekniği

Dosyanın üzerindeki A4 kâğıdında "LGS Çalışma Tekniği" başlığı, aşağısında bilgisayarda online iletişim kurmaya çalışan insan görüntüsü ve yanında "bilgihazine.net" logosu var.

Öncelikle iyi bir liseye gitmeyi isteyeceksiniz. Gitmek istediğiniz liseyi hayalinizde canlandırın, kendinizi oradaymış gibi görün. Bu, gerçekten hoşunuza gidiyorsa sizin için önemli bir motivasyon kaynağı olacaktır. Aylarca düzenli ve sıkı çalışmak için buna ihtiyacınız olacak. Yorulduğunuzda, sıkıldığınızda ya da vazgeçmek istediğinizde o liseyi hayal edip kaldığınız yerden devam edeceksiniz.

Hedefinizi belirlediyseniz sizi hedefe götürecek plan hazırlamalısınız. Planınızda eksik olduğunuz derslere ağırlık vermelisiniz. Ayrıca önceki senelerin çıkmış sorularına da göz atabilirsiniz. Bu sayede LGS hakkında fikir sahibi olacak, ona göre çalışma programınızı ve temponuzu belirleyeceksiniz.

Verimli çalışma tekniklerini uygulamalısınız. Bu sayede kısa zamanda çok etkili olabilirsiniz. Bunun için öğretmenlerinizden destek alabilirsiniz.

LGS sınavlarında çoğunlukla okuduğunu anlama ve yorumlama düzeyinde yeni nesil sorular çıkmaktadır. Sizin de buna uygun bir çalışma stratejisi geliştirmeniz gerekir.

Verimli çalışan, dikkatini verebilen, anlatılanları kolaylıkla anlayan bir öğrenci için okulda anlatılanlar yeterli ancak konular zor geliyorsa öğrencinin etüde gitmesi ya da özel ders alması konuyu pekiştirmesinde faydalı olacaktır.

Soru bankası ve konu anlatım kitaplarından faydalanabilirsiniz. Ayrıca ücretsiz ders içerikleri sunan internet sitesi ya da sosyal medyanın da katkısı olacaktır.

Çalışmanın aşamalarına uymalısınız: Önce konuyu anlamak, sonra özet çıkarmak ve püf noktaları ile ipuçlarına dikkat etmek, soru çözmek, çözemediği soruyu sormak, deneme sınavlarına girmek, sonra da sınav sonucuna göre değerlendirme yapmak. Bu yüzden test veya deneme çözmek için acele etmeyin. Konuyu ve tekniğini anlamaya öncelik verin ama haftalık soru çözümünüz de mutlaka olsun. Haftanın bazı gün veya saatlerinde derslerinizi aksatmamak koşuluyla kitap okuyabilirsiniz. Düzenli okumanın okuma hızını ve anlama düzeyini artırdığı, bilinen bir gerçektir. Ayrıca çıkmış soruları incelediğinizde LGS sınavlarında paragraflara yer verildiğini göreceksiniz. Düzenli okumayla başarınızı belli bir yere kadar taşıyabilirsiniz ancak az önce belirttiğim gibi derslerinizi aksatmamalısınız.


Sıkça Sorulan Sorular

LGS’ye çalışmak için günde kaç soru çözülmeli?

Bunu kesin cevabı yoktur çünkü kişisel ilerleme hızına göre değişir. Kimi öğrenciye günlük 150 soru yeterliyken kimi de en az 300 soru çözmeli. Burada asıl belirleyici olan sizsiniz. Seviyesini, ilgi ve yeteneğini bilen öğrenci nerede ne kadar çalışma yapacağına uygun karar verebilir.

LGS’ye çalışmaya ne zaman başlamalı?

Öğrencilerin çoğu okul başladığında LGS maratonuna adım atar ancak okul açılmadan birkaç hafta önce LGS’ye çalışmaya başlarsanız sizin için ön hazırlık olur.

LGS’ye 1 ay kala ne yapmalı?

Konu çalışmasını tamamlamış bir öğrencinin sınava 1 ay kala çıkmış soruları ve Milli Eğitim Bakanlığının yayımladığı örnek soruları çözmesi yararına olacaktır.

7. sınıf LGS için önemli mi?

Evet çünkü 8. sınıfta işlenen çoğu konunu temeli 7. sınıfta anlatılıyor.

LGS’ye çalışmayı ne zaman bırakmalı?

Sınava bir gün kala çalışmayı bırakmakta yarar var. Zaten o gün dinlenmeli ve sizi iyi hissettirecek etkinlikleri yapmalısınız.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top